Cím
Kecskemét, Katonatelep,
Talfája tanya 221
Telefon
06-20-3414-183,
06-76-471-115
E-mail
Powered by
Hiperkom

Ferkó Tanya - Lovas Udvar

Szolgáltatások

Futószáras lovaglás
A futószáras lovaglás folyamán gyakorlott lovasoktól sajátíthatják el a kezdők a lovaglás alapjait, miközben a ló irányítása és fegyelmezése még a segítő feladata, elősegítve ezzel a ló és lovasa közötti kapcsolat, az összhang mielőbbi kialakulását.
Lovaglás karámban
A már biztonságosan ügetni tudó lovasoknak ekkor nyílik lehetősége arra, hogy megtanulja a ló önálló irányítását, elindítását, megállítását.
Tereplovaglás
A tereplovaglás felejthetetlen élmény a lovas számára. A lovaglás folyamán gyakorlott túravezetők segítségével ismerhetjük meg, járhatjuk be az alföld festői szépségű rétjeit, erdőit.
Túralovaglás
A túrát haladó szintű lovasoknak ajánljuk, mely során a szakképzett vezetők segítségével megismerkedhetünk az alföld felejthetetlen szépségű természeti adottságaival, bebarangolhatják Kecskemét és Nagykőrös környékét.
Napos túrák
A napos túrák alkalmával lehetőség nyílik hosszabb terepútvonalak belovaglására. Az útvonalakat, a pihenőhelyeket és az étkezési lehetőségeket a résztvevőkkel előre megbeszéljük, egyeztetjük. A kirándulni vágyóknak, de haladó szintre még el nem jutott lovasoknak ajánljuk a túra megtételét táblás kocsival, esetleg a fáradékonyabbaknak a kocsin ülőkkel cserelehetőség van, így kipihenhetik magukat.
Lovas hintózás
2 gyönyörű ló által húzott eredeti lovas hintóval kirándulást tehetünk mindazon csodálatos tájakon, amelyeket lóháton is bejárhatunk.
Lovas kocsikázás táblás kocsival
12-16 fős csoportoknak, kirándulóknak, baráti társaságoknak nyújt felejthetetlen élményt a tanyavilág bebarangolása.
Hintó rendezvényekre
Esküvők és más hasonló rendezvények hangulatát alapvetően meghatározza a korhű öltözékbe öltözött kocsis által hajtott lovas hintó részvétele, amelyet akár csikósruhába öltözött lovasok kísérhetnek. A hintó az előre megbeszélt időpontban érkezik a helyszínre és mindaddig a tisztelt vendégek rendelkezésére áll, ameddig szükség van rá. Igény szerint a hintót feldíszített táblás kocsi követi, amelyen a vendégek foglalhatnak helyet.
Óvodák, iskolák napi tanulmányi kirándulása
A gyermekek számára garantáltan felejthetetlen élmény lesz megismerkedni nagyszüleik, dédszüleik egykori életével. Megismerhetik a régi magyar háziállatokat, tanyasi felszereléseket, kipróbálhatják milyen csodálatos dolog lóhátról nézni a világot, bebarangolhatják a festői szépségű alföldet lovaskocsin, kis tavunk felett tarzan hintázási lehetőség van.
Lovas tábor
A tábor egyaránt alkalmas kezdő és haladó szintű gyerekeknek, hiszen mindenki a tudásának és kondíciójának megfelelő lovon lovagolhat. A táborban intenzív lovagoltatás folyik, valamint a gyerekeknek lehetőségük nyílik megismerkedni a fogathajtás alapjaival. A kezdő futószáron ismerkednek az „új helyzettel”, míg az ügyesebbek akár terepen is lovagolhatnak. A gyermekek elhelyezése saját sátrakban történik, fürdés és napi 4X étkezés biztosított. A táborban egy mesterségesen kialakított tóban strandolási lehetőség van, természetesen csak felnőtt felügyelettel. A tábor 6 napos. Vasárnap délután van az érkezés és szombat délelőttig tart, amikor is a gyerekek bemutatják szüleiknek, hogy mit is tanultak a hét folyamán.
Bográcsozás társaságoknak
Felejthetetlen élmény mindenki számára a szabad ég alatt elkészült finomságok fogyasztása baráti körben a szabad ég alatt, vagy impozánsan, a hagyományos tanyasi élet egykori nélkülözhetetlen szerszámaival berendezett éttermünkben.
Kitelepülés pónilóval
Tegye emlékezetessé gyermeke születésnapját, névnapját, zsúrját! Rendeljen pónit lovagoltatásra, házhoz szállítjuk Kecskeméttől 50 km-es körzetben!